Torbjörn Eriksson, VD, Tenant & Partner

Torbjörn är medgrundare till Tenant & Partner och VD sedan starten för 25 år sedan. Bolaget har sedan starten hjälpt över 1 000 kunder att utforma och skapa arbetsplatser som hjälper kunderna att förvekliga sina visioner och mål. Ett arbete som bolaget har samlat under begreppet ”Värdeskapande arbetsplatser” eller på engelska Performing Workplaces. Bolaget är mångfalt prisbelönt och har varit på listan över Sveriges bästa arbetsplatser i över 10 år.

Torbjörns stora drivkraft är att påskynda omställningen till ett hållbart näringsliv. Torbjörns stora intressen är organisationsutveckling, strategi, psykologi, ledarskap och personlig utveckling. Under perioden 2016-2018 har Torbjörn lett Tenant & Partners transformation till en medarbetardriven nätverksorganisation utan chefer, ledningsgrupper eller traditionella hierarkier.

Våren 2016 utsågs Torbjörn av tidningen Chef till Årets Hälsofrämjande chef 2016. Jag tycker att juryns motivering är en bra introduktion till Torbjörn och tänkte därför läsa upp motiveringen:

“Med ett helhjärtat engagemang och strukturerat hälsoarbete har denna chef skapat en inkluderande och vänlig gemenskap. Genom balans mellan motion och mindfulness skapas ett helhetstänk kring hälsa, sömn, kost, träning och lycka är integrerat i ledarskapets och företagets DNA.”