Niklas Bergquist

Country Manager / Sales Director, Tarkett

Niklas Bergquist ansvarar för den svenska försäljningsorganisationen på Tarkett, det största golvföretaget i Sverige. Han är en av de drivande i företagets pågående förändringsarbete som innebär ett ännu större fokus på design, funktion och hållbarhet. Resan mot cirkulär omställning har blivit en viktig framgångsfaktor och banar väg för framtida tillväxt för företaget.

Niklas har tidigare internationell erfarenhet inom Product Marketing, Innovation och Management på Husqvarna Group där hans arbete sträckte sig över fem kontinenter.

Kommersiella kontorsutrymmen ligger i framkant vad gäller byggbranschens utveckling inom hållbarhetsområdet. Ett samarbete mellan alla intressenter är ett absolut måste för att uppnå en hållbar cirkulär omställning inom byggsektorn.

Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv- och väggmaterial för såväl hemmiljö som design och funktionslösningar för offentlig miljö. Med 36 produktionsenheter och ca 13 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2018 omsatte företaget över 2,8 mrd Euro och varje dag säljs det ca 1,3 miljoner kvm golv till kunder i över 100 länder. I produktportföljen ingår bl a trä, plast, laminat, linoleum samt textila golv. Tarkett arbetar långsiktigt med hållbarhet enligt devisen ”Doing Good Together”. Sedan 2011 tillämpar företaget principerna för Cradle to Cradle® för att skapa golvlösningar som har en positiv inverkan på människors inomhusmiljö och på vår planet. En viktig del av arbetet är att verka för utvecklingen av en cirkulär ekonomi. Tarkett är noterat på Euronext i Paris. För mer information, besök tarkett.se.